Home » 2018 » April » 3 » Završena adaptacija dijela prostorija PŠ "Dobrnja"
19:31
Završena adaptacija dijela prostorija PŠ "Dobrnja"

Završena adaptacija dijela Područne škole “Dobrnja”

 

Uz veliku podršku Švicarskog crvenog križa, veliko zalaganje aktivista iz MZ Dobrnja, uposlenika Područne škole “Dobrnja” s menadžmentom OŠ “Mramor” direktoricom Belmom Smajić, danas je završena adaptacija školskog prostora koji je ranije imao drugu namjenu.

Inicijativna grupa “Zdravo starenje” Dobrnja i svi ostali aktivisti koji rade na području lokalne zajednice “Dobrnja” su krenuli s adaptacijom prostora u decembru prošle godine. Prostor je bio u veoma lošem stanju i trebalo je puno novaca i puno radne snage.

“Ne štedeći ni vrijeme ni snagu svi su pritekli u pomoć. Pored Švicarskog crvenog križa koji je bio pokretač svega, velika zahvala Savjetu MZ Dobrnja na čelu sa Hazrudinom Kišićem, KUDu “Mladi rudar Dobrnja”, Aktivu žena Dobrnja, uposlenicima JU OŠ “Mramor, PŠ “Dobrnja” roditeljima naših učenika i posebna zahvala Nihadu Mujkiću našem domaru i Hamzi Kišiću koji su najviše vremena proveli radeći. Zahvaljujući velikom entuzijazmu, vjeri jednih u druge sada imamo prostor za naše predškolarce, grupu “Aktivno starenje”, sastanke Aktiva žena Dobrnja i sve druge koji budu imali potrebu za istim”, kazala je Mirsada Baraković, učiteljica u PŠ “Dobrnja” .

 

Views: 542 | Added by: osm | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: