Home » 2017 » December » 7 » Lutke u školi
01:27
Lutke u školi

Velika posjećenost školskoj priredbi Područne škole “Dobrnja”

Društveni dom Dobrnja u Dobrnji večeras je bio mali da bi primio sve zainteresovane mještane koji su došli da pogledaju izvanrednu priredbu koju su pripremili učenici Područne škole “Dobrnja”.

Priredba je pripremljena u povodu obilježavanja rođendana književnice Nasihe Kapidžić-Hadžić. Na poziv Društva pisaca ” Mali Princ” ova školica uzela je učešće i u projektu “Lutke u školi” koji je takmičarskog je karaktera. Inače ono što je karakteristično za školske priredbe koje organizuje PŠ “Dobrnja” je to što u njima učestvuju svi učenici od 1 do 5 razreda.

Posebno treba istaći da je Područna škola “Dobrnja” ako ne jedina , onda jedna od rijetkih škola koja je renovirana preko projekata i donacija a za koje su se pobrinuli isključivo uposlenici ove škole. Svakako, treba istaći da su i mještani naselja Dobrnja dali veliki doprinos kada je u pitanju poboljišanje unutrašnjeg i vanjskog izgleda škole a sve u cilju stvaranja što boljeg i ljepšeg ambijenta za da učenike ove škole.

Danas je to školica sa internetom, toplom vodom, novom stolarijom, uređenim dvorištem a nedavno su na prozore postavili i nove zebra zavjese.

 

 

 

(Objektivno.ba)

Views: 674 | Added by: osm | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: